eHealth Addressbook Consultation Webservice

Alles over deze dienst

Het eHealth Addressbook (Consultation Webservice) is ontwikkeld op vraag van de Belgische gezondheidssector om te beantwoorden aan de behoefte om op elk moment de meest accurate contactinformatie te kunnen opvragen over andere zorgactoren. Deze informatie moet dienen om op de meest efficiënte manier elektronisch te kunnen communiceren tussen zorgactoren (individuele zorgverleners en zorginstellingen). De informatie over deze zorgverleners bevindt zich in CoBRHA. 

Op basis van het antwoord, verkregen via de webservice, zal de zorgactor kunnen beslissen welk communicatiekanaal voor een welbepaalde boodschap het meest geschikt is.

Uitwisseling van medische informatie dient te gebeuren via een kanaal dat encryptie toelaat. 

Beveiligde elektronische brievenbus (eHealthBox)

Voor wie? 

  • Alle gekende individuele zorgverleners (aanwezig in CoBRHA)
  • Alle gekende instituties die een eHealth certificate hebben

Hoe gebruiken/Integreren?

  • Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken, moeten de zorgactoren (of hun softwareleveranciers) een eigen interface ontwikkelen om de gegevens te kunnen opvragen en het juiste kanaal te selecteren (bvb eHealthBox)
  • De zorgactor dient te beschikken over een eHealth certificaat

eHealth-certificaten

eHealth Address book Consultation WS - Cookbook

De Address Book WS is opgezet voor de Belgische gezondheidssector als antwoord op de basisbehoefte om te beschikken over de meest nauwkeurige, up-to-date en nuttige contactinformatie voor gezondheidswerkers en –organisaties. Het systeem combineert informatie afkomstig van verschillende betrouwbare authentieke bronnen en fungeert als extra tussenlaag. De gebruiker kan deze dienst gebruiken om contactgegevens op te halen van verschillende personen of organisaties in de gezondheidszorg.

Versie 1.10 (20/07/2022) - 2.35 MB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

AddressBook – SSO

Dit document geeft een volledig overzicht van het profiel en de stapsgewijze implementatie voor de configuratie van de beveiliging van een nieuwe toepassing met de SSO@eHealth.

Versie 1.3 (22/04/2020) - 793.41 KB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

AddressBook - SLA

Het doel van dit document is het bepalen van het “Service Level Agreement” voor de het geheel van de diensten die zijn opgenomen in de “AddressBook” toepassing zoals deze voorgesteld wordt door het eHealth-platform.

Versie 2.1.3 (24/07/2018) - 681 KB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

Omwille van de migratie naar een nieuwe technologie, hierdoor zal het niet meer mogelijk zijn om WSDL’s en XSD’s te downloaden via de UDDI. In het vervolg kan u deze informatie terugvinden op de API Portal.

Om de eHealth Service Bus (ESB) niet te overbelasten, zullen de WSDL's en XSD's vanaf 11 mei 2014 alleen via UDDI-downloads beschikbaar zijn.

De "Registry" is de catalogus van webservices die aangeboden worden door het eHealth-platform en zijn partners. De informatie is gestructureerd volgens de UDDI-standaard.
Het gaat om de volgende informatie:

  • technisch : URL, versie, WSDL en XSD
  • functioneel : link naar de beschikbare documentatie, beschrijving van de online diensten