CTR - Centraal Traceerbaarheidsregister

Alles over deze dienst

In het kader van het Plan Medische Hulpmiddelen heeft het Centraal Traceerbaarheidsregister tot doel om de notificaties inzake plaatsing en verwijdering van een medisch implantaat te centraliseren.

Via de webservice CTR kunnen zorgverleners / zorginstellingen de plaatsing of verwijdering van implantaten registreren of raadplegen voor de patiënten die ze behandelen.

De dienst laat ook toe om een notificatiebewijs inzake plaatsing of verwijdering van implantaten voor de betrokken patiënt te genereren of te raadplegen.

Deze dienst is het unieke interactiekanaal met het Centraal Traceerbaarheidsregister voor alle ziekenhuizen.

Central Traceability Register SOAP

Het doel van de CRT WS is het traceren van alle implanteerbare medische hulpmiddelen die in België zijn geïmplanteerd. In dit cookbook lichten we de structuur en de inhoudelijke aspecten toe van de mogelijke verzoeken en antwoorden met voorbeelden ervan. Het document bevat ook een lijst met mogelijke fouten. Met deze informatie moet de IT-afdeling van een organisatie in staat zijn een oproep naar deze dienst te ontwikkelen en te gebruiken.

Versie 1.4 (03/08/2022) - 1.87 MB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

CTR KMEHR Cookbook

Dit document beschrijft de KMEHR-boodschap van de verschillende webdiensten zoals aangeboden aan de actoren in de medische sector voor de centrale registratie voor traceerbaarheid. Het is een aanvulling op het technische cookbook waarin de SOAP-berichten worden uitgelegd en geïllustreerd.

Versie 2.1 (22/10/2020) - 1.61 MB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

CTR REST

Dit document beschrijft de functionele en technische informatie die een organisatie nodig heeft om het Centraal Traceerbaarheidsregister in zijn eigen toepassingen te integreren. Zowel de structuur en inhoud van de berichten als de technische en wettelijke vereisten worden behandeld.

Versie 1.0 (22/10/2020) - 1.23 MB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

CTR FHIR

Dit document beschrijft de “HL7 FHIR”-structuur van de verschillende methoden van de webservices, zoals ze aangeboden worden aan actoren uit de medische sector voor het Centraal Traceerbaarheidsregister. Het document is een aanvulling op het cookbook dat de verschillende CTR REST webservices beschrijft. Alleen methodes die medische informatie doorgeven zijn geconverteerd naar het “HL7 FHIR”-formaat.

Versie 0.2 (22/10/2020) - 1.98 MB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

SOA – Error Guide

Alle diensten gebruiken uniform gedefinieerde foutcodes om systeemfouten te melden. In dit document vindt u een overzicht van mogelijke foutmeldingen en hun oplossing.

Versie 1.0 (10/06/2021) - 668.68 KB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

Onboarding I.AM Connect RCT V2

Voor het gebruik van de toepassing als  REST dienst, is het noodzakelijk om de integratie ervan te vragen via de procedure uitgelegd in dit document

Versie 1.0 (11/03/2022) - 888.79 KB Bestand PDF (Dit document is in het Engels)

Gebruik onderstaand formulier om ons te contacteren

Uw gegevens
Uw vraag

1500/1500 resterende karakters

Opnieuw beginnen

De “API portal” is de catalogus van de webservices die aangeboden worden door het eHealth-platform en zijn partners via de API Gateway, die onder meer instaat voor het beheer van het gebruik van de webservices.

Het betreft:

  • technische informatie : URL, versie, formeel contract (WSDL+XSD voor de SOAP-diensten of Swagger voor de REST-diensten
  • functionele informatie: link naar de beschikbare documentatie, beschrijving van de online diensten.