Andere informatie en diensten van de overheid:www.belgium.beAndere informatie en diensten van de overheid:

eHealthBox

Voorstelling

eHealthBox is de beveiligde elektronische brievenbus die door het eHealth-platform werd ontwikkeld en die gratis ter beschikking gesteld wordt van iedere zorgverlener.

Het maakt een beveiligde elektronische mededeling van vertrouwelijke medische gegevens tussen de Belgische actoren in de gezondheidszorg mogelijk.

Voorheen werd op het eGezondheidsportaal verwezen naar eHealthBox onder de benaming “MyHealth”. 

Functionaliteiten

Elke actor in de gezondheidszorg kan vertrouwelijke berichten verzenden naar elke andere actor in de gezondheidszorg. Dit bericht kan een document of een informatiebrief omvatten. Het kan verstuurd worden naar een individuele zorgverlener of naar een groep zorgverleners.

Elke zorgverlener heeft toegang tot zijn persoonlijke eHealthBox. Hij vindt er alle berichten die hem meegedeeld werden door andere actoren in de gezondheidszorg. Indien het bericht door de afzender is vercijferd, kan enkel de bestemmeling ervan het openen.

Behalve hun persoonlijke eHealthBox kunnen de zorgverleners ook de eHealthBox raadplegen die hen is toegekend in het kader van hun functie binnen een ziekenhuis.

Hulp nodig ?

Contactcenter eHealth
Van maandag t.e.m. vrijdag
07u00 tot 20u00
+32-2-788 51 55

Via ons contactformulier

Toegang via medische software

Om toegang via medische software te krijgen tot deze toepassing moet u zich aanmelden op de software op uw computer (volgens de procedures van het softwarepakket) en u krijgt de facto toegang tot alle toepassingen opgenomen in dat softwarepakket.
Het is mogelijk dat bepaalde softwarepakketten deze toepassing niet hebben opgenomen. Voor alle vragen over de werking van uw softwarepakket gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de supportdienst ervan.