Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg

Belgisch Mucoviscidose Register

Voorstelling

Het Belgisch Mucoviscidose Register verzamelt sinds 1998 demografische en klinisch gegevens uit het medisch dossier van patiënten die in België behandeld worden voor de ziekte mucoviscidose.

Het register werd opgestart aan de Vrije Universiteit Brussel en maakt sinds 2006 deel uit van de RIZIV conventie « mucoviscidose ». Hetwordt gehost door het WIV (Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid) die het project coördineert.

Voor wie

De geneesheren met hun multidisciplinair team die mucoviscidose patiënten behandelen in een erkend Belgisch referentie centrum zijn door de mucoviscidose conventie verplicht jaarlijks de gegevens van hun patiënten te registreren. Ze hebben hiervoor deze applicatie tot hun beschikking.

Hoe invullen/gebruiken

De leden van het zorgteam van een erkend Belgisch mucoviscidose referentie centrum identificeren zich op het e-health platform door middel van hun elektronische identiteitskaart, waarna ze toegelaten worden tot de applicatie.

Iedere patiënt wordt door het zorgteam bij het e-health portaal geïdentificeerd door zijn of haar rijksregister nummer. Het e-health portaal zorgt voor een onherkenbare codering van dit rijksregister nummer, de identificatie van personen in het register zelf is daardoor onmogelijk. Vervolgens kunnen de medische gegevens geregistreerd worden.

  • Indien u problemen ondervindt met de toegang tot de applicatie, gelieve het contact center van eHealth te contacteren (02 788 51 55 (maandag tot vrijdag van 7u tot 20u) of via het contactformulier).
  • Voor andere technische vragen gelieve het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid te contacteren op het nummer 02 642 57 63 (tijdens de kantooruren) of op het adres bmr-rbm [at] wiv-isp [dot] be.
  • Voor inhoudelijke vragen kan u terecht op het nummer 02 642 50 23 (tijdens de kantooruren) of op
    het adres bmr-rbm [at] wiv-isp [dot] be.

Meer informatie

Telefoonnummer:

  • Technische vragen: 02 / 642 57 63
  • Inhoudelijke vragen: 02 / 642 50 23

E-mail: bmr-rbm [at] wiv-isp [dot] be

^ Back to Top